частна охрана СЕГА

Снимка – Сега

Не само служители на закрития държавен СОД към МВР са отговаряли на сигнали на частни охранителни фирми, а и редови полицаи. Това съобщи пред „Сега“ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Униформените са реагирали на тези сигнали в малки населени места, където силовото ведомство не е имало изградени структури на СОД. (Сега)

Загражденията около Народното събрание за обособяване на широка зона за сигурност ще бъдат премахнати скоро. Това стана ясно вчера от думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Той обаче подчерта, че в района ще има полицаи, докато има нужда. „По никакъв начин няма да допуснем някой да нахлуе в парламента или да се опита чрез такива групи да предизвика сблъсъци или насилие”, категоричен беше Йовчев пред БНР. (Монитор)

Кметството се мобилизира и организира денонощни дежурства във варненския район „Аспарухово“ по ул. „Розова долина“, където преди дни тонове кал затрупаха зайчарник и се изсипаха на пътя. Зам.-кметът на „Аспарухово” Радослав Коев обясни, че теренът вече е почистен и е организирано непрекъснато наблюдение. Целта е при евентуални нови инциденти спасителните групи да реагират веднага. Коев посочи, че положението ще остане така, докато не бъдат взети мерки за овладяване на проблема. (Новинар)

Създаване на смесени екипи по разследвания на Европол ще обсъждат днес главният прокурор Сотир Цацаров и директорът на Европол Роб Уенрайт. Обвинител №1 е на двудневна визита в Хага с двамата си заместници Борислав Сарафов и Пенка Богданова. Програмата им включва и среща с президента на Международния наказателен съд Санг-Хюин Сонг и с прокурора на съда Фату Бенсуда. (24 часа)

Около 30 български граждани се бият за “Ал Кайда” и джихадистите в Сирия. Това каза пред “Труд” депутатът от БСП Страхил Ангелов, който преди 2 седмици се появи до председателя на сирийския парламент в Дамаск в репортаж на държавната телевизия на режима на Башар Асад. Според Ангелов, въпреки че бойците са с български паспорти, те не са от български произход. Били от различни арабски страни. До Министерството на външните работи не са достигали данни от наши или партньорски организации за броя на българите в Сирия, но министър Кристиан Вигенин допуска, че е възможно да има български бойци. (Труд)

Print Friendly, PDF & Email