Снимка - Монитор

Снимка – Монитор

По времето на ГЕРБ държавата харчила предназначените пари за бежанци от ЕС за информационни кампании, брошури, обучения, компютри и софтуер, но не и за увеличаване броя на леглата в центровете за настаняване или за по-бърза обработка на молбите за статут. Това обяви вчера вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след заседанието на правителството, което вече отпусна нови 5 млн. лв. за бежанците. (Монитор)

Обстоен доклад, представен преди време в Съвета на Европа, показва, че във всяка втора европейска страна затворите са препълнени, а престъпността в държавите на Стария континент расте със застрашителни размери.
Данните показват, че сред лишените от свобода едва пет на сто са жени. (Новинар)

Либия е премахнала химическия си оръжеен арсенал, съобщи Евронюз. Тя е унищожила химическите оръжия, включително бомбите и артилерийски снаряди с бойния отровен газ иприт, обяви министърът на външните работи Мохамед Абделазиз. „Щастливи сме, че операцията по унищожението на химическите оръжия бе осъществена по професионален начин и приключи без никакви щети за околната среда или за района, където оръжията бяха складирани“, заяви министърът, цитиран от либийската национална информационна агенция. (Сега)

Напоследък най-големите армии в света определено се ориентират към все по-яки и все по-тежки бронирани машини. И което е особено интересно – голяма част са в класа 4х4.
След Ирак янките категорично се отказаха от слабичките хамъри и минаха на огромните МРАП. Високопроходимите джипове вършеха добра работа в пустинните полета край Басра и в тесните улички на иракските градове, но се оказаха безполезни в каменистия релеф на Афганистан. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email