Снимка - "24 часа"

Снимка – „24 часа“

В хода на разрастването на корупционният скандал днес по обяд от длъжност е отстранен и самият директор по сигурността в Истанбул – Хюсеин Чапкън, съобщи електронното издание на вестник „Милиет“. Поводът е, че не е разполагал с информация за извършените мащабни операции в Истанбул и Анкара, ръководени от дирекцията по сигурността в Истанбул, при които са задържани общо 52 лица, сред които и синовете на трима турски министри. (24 часа)

От столичната полиция съобщиха, че техни служители ще патрулират в моловете през празничните дни. Цивилните полицаи ще обикалят търговските обекти и ще създават впечатление, че са тръгнали на пазар за подаръци. Докато разглеждат предлаганите стоки в магазините, служителите на реда ще са нащрек за съмнителни лица, които видимо се опитват да извършат кражба. (Security.bg)

Муле, затънало в борчове, беше заловено на граничен пункт „Калотина” с оръжие за шведската мафия. Чужденецът, който имал паспорт от Швеция, но бил със статут на постоянно пребиваващ в страната ни, трябвало да достави автомат „Калашников”, заглушители и няколко пистолета със заличени номера, с които да се извърши поръчково убийство. Това съобщи вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Шведът бил заловен при проверка на автобус, който пътувал от София за Германия на 17 декември. (Монитор)

Общото събрание на ООН единодушно прие резолюция за защита от наблюдение в интернет, предадоха агенциите. Документът бе разработен от Бразилия и Германия, след като бившият служител на ЦРУ Едуард Сноудън разкри безпрецедентната програма за шпионаж на американската Агенция за национална сигурност (АНС). Сред подслушваните се оказаха бразилският президент Дилма Русеф и германският канцлер Ангела Меркел. (Сега)

Правителството на Великобритания рискува да „внесе вълна от престъпност“ от България и Румъния, когато имигрантските квоти бъдат отменени от 1 януари. От Великобритания се изисква да свали временните ограничения върху свободното движение на хора от България и Румъния в началото на 2014 г. (Труд)

Print Friendly, PDF & Email