32814-b7fb239de3ac8027662290d9596f7bd1_620_348Русия започна операция за борба с тероризма, след като бяха открити 5 разстреляни тела близо до Сочи, където ще се проведат Зимните олимпийски игри, само седмици преди старта на игрите. Две области в южния регион Ставропол са поставени в повишена бойна готовност, след като телата бяха открити в паркирани коли. Регионът на Ставропол граничи с Краснодар, където се намира черноморският курорт Сочи. (Преса)

Частната компания за спасяване Global Rescue, която работи с американските отбори по ски и сноуборд, ще бъде в готовност с пет самолета за спешна евакуация от олимпийските игри в Сочи. Самолетите ще бъдат използвани в спешни случаи, независимо дали по медицински причини или с оглед на безопасността на състезателите и техните екипи. (Монитор)

Както ви съобщихме вчера, НСО започва изграждането на специален охранителен тренировъчен лагер край софийското село Доброславци. Сега обаче стана ясно, че новият полигон, където ще се обучават най-добрите и професионални охранители в държавата, ще бъде по-модерен и мащабен, от колкото предполагахме, съобщава в-к „Стандарт”. Според източници идеята за новия тренировъчен лагер е да се копира полигонът на известната руска Федерална служба за охрана, която пази президента на Русия Владимир Путин. (Security.bg)

Двама крадци са обрали хранителен магазин във варненския квартал „Младост”, като са заплашили продавачката с пластмасов пистолет играчка, съобщиха от полициятаАпашите дебнели известно време да намалеят клиентите и когато моментът настъпил, използвали, че са сами в магазина, и насочили дулото на бутафорното оръжие към продавачката. Заплашили я, че ще я застрелят, ако не им съдейства. След като видели, че е изплашена, единият се пресегнал, издърпал я през щанда и я повалил на земята. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email