Снимка - "Труд"

Снимка – „Труд“

Осем години затвор получи в сряда Георги Енев, известен като Жоро Милионера, по обвинение за длъжностно присвояване на 1,4 млн. лева. Той прибра парите на 22 юни м.г., когато бе шофьор на инкасо автомобил на частната охранителна фирма „G4S“. Окръжният съд в Пловдив постанови наказанието за едно заседание. Енев поиска делото да се гледа по съкратена процедура без разпит на свидетели и вещи лица, заради което наказанието се намали с една трета от 12 на 8 години затвор. Парите били застраховани и възстановени на ощетените три банки, стана ясно в съда. (Труд)

Повече от две седмици след инцидента в мина Ораново, при който загинаха двама души, а други двама все още са в неизвестност, държавата се сети да повишава безопасността на работещите под земята. Ще бъде сформирана работна група, която да изготви оценка на сегашното законодателство и да прецени какво в него трябва да се подобри, стана ясно вчера. В групата ще влязат професори, инженери, експерти от икономическото министерство, от МВР, от социалното министерство и др. Целта е те да изготвят промени в сега действащия правилник за минноспасителната и газоспасителната дейност, правилника по безопасността на труда при разработване на находища по открит начин и др. (Сега)

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев потвърди вчера при посещението си във Враца, че скоро ще бъде приет цялостен пакет от мерки за борба с битовата престъпност. Йовчев информира, че структурата Сигнално-охранителна дейност няма да бъде закривана. Тя обаче няма да извършва търговска дейност. (Security.bg)

Банда за поръчкови убийства, грабежи, побоища и изнудвания бе разбита при съвместна акция на полицията и прокуратурата. До момента са арестувани 12 души, като мащабната операция в София, Видин и Монтана продължава, съобщиха от МВР. Петима са лидерите на групата, която е извършила поне 3 поръчкови покушения в последните 4-5 години, научи „24 часа“. Килърите действали по заявки на хора от ъндърграунда за отстраняване на конкуренти. Срещу заплащане извършвали въоръжени грабежи, изнудвания, палежи и причиняване на средни и тежки телесни повреди. (24 часа)

Сигнал за бомба затвори летище „София“, съобщи репортер на „Дневник“ от Терминал 2. Последният кацнал самолет е този от Берлин на „България ер“ около 18.30 часа. Всички пристигащи и заминаващи пътници са изведени от сградата на терминал 2, която е отцепена от полицейски кордон. Около сградата могат да бъдат видяни полицаи с бронежилетки и автоматично оръжие. Снимането на мерките за сигурност е забранено, съобщи служител на Гранична полиция“. По неофициална информация сигналът е подаден в 18.15 ч.  (Дневник)

Print Friendly, PDF & Email