Снимка - "Преса"

Снимка – „Преса“

„Неофициално се тиражира версията, че терористът, организирирал атентата на летището в Бургас е открит и е разстрелян от израелските специални служби, докато ние продължаваме да разследваме и да го издирваме“. Това сподели пред бТВ бившият главен секретар на МВР и експерт по сигурността доц. Николай Радулов. Той потвърди, че тероризмът и занапред остава основната заплаха пред националната сигурност на България, но заедно с него се нареждат корупцията, разпространението на наркотици и трафикът на хора. (Преса)

Прекратяване на огъня без предварителни условия и участие на всички страни от региона ще допринесат за успеха на “Женева-2”, посъветва светият престол след среща на експертна група във Ватикана, предаде АФП. Позицията беше обявена преди посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери във Ватикана за среща с държавния секретар Пиетро Паролин. Очакваше се той да засегне сирийския въпрос и усилията за подновяване на израелско-палестинските мирни преговори. (Монитор)

Холандия се готви да въведе платен престой в затвора, предадоха агенциите. Правителството в Хага е изготвило законопроект, според който осъдените на лишаване от свобода ще плащат по 16 евро на ден за разходите, направени от държавата за тях. Задържаните ще плащат за по две години от престоя си в затвора, обясниха от Министерството на правосъдието. Ако двете камари на холандския парламент приемат закона, то той ще влезе в сила от 1 януари 2015 г. (Сега)

Бившият охранител Георги Енев, станал известност като Жоро Милионера, ще се изправи пред Върховния съд на 16 януари. Той ще обжалва 12-годишната си присъда, наложена от Пловдивския апелативен съд, съобщава регионалният вестник „Марица“. На първа инстанция охранителят, който на 22 юни 2012 г. задигна от инкасо автомобил близо 1,5 млн. лв., получи общо 8 г. лишаване от свобода. (24 часа)

Полицейска операция за задържането на извършители на домови кражби бе реализирана на територията на Стара Загора, съобщиха от МВР. Акцията е проведена от служители на сектор „Престъпления против собствеността“ към ГД „Национална полиция“ и ОДМВР – Стара Загора. Действията са осъществени под ръководството на Районната прокуратура – Стара Загора. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email