SavetНа извънредното заседание на Съвета по сигурност към Министерски съвет са набелязани мерки във връзка с евентуална бежанска вълна към България. Това каза след края на извънредното заседание в Министерски съвет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. “Обсъдихме ситуацията и възможните сценарии за развитие на кризата в Близкия Изток. Направихме анализ на рисковите ситуации за България. Най-сериозната заплаха е свързана с евентуална бежанска вълна към България. Мерките, които сме набелязали, са в тази посока”, посочи Йовчев. (Security.bg)

Кметът Йорданка Фандъкова ще обсъди с полицията вариант за засилено присъствие на ченгетата в гетата. Това съобщи кметът пред „Новинар“ във връзка с оплаквания на граждани за шум от катуните около блоковете в някои квартали. Жителите на част от жк „Овча купел” пропищяха от шумната чалга, която за поредна нощ не им даде да спят. Тежките ориенталски ритми се разнасят от „Факултета” и не дават мира на живеещите в блокове 525, 519, 520, 522, 54 и 524, намиращи се в близост до бул. „Президент Линкълн”. (Новинар)

 МВР има данни за подготвяна ескалация на напрежението на 4 септември, когато протестиращите срещу кабинета „Орешарски“ подготвят „Голямото посрещане“ на депутатите след лятната ваканция. Това съобщи пред БНТ вътрешният министър Цветлин Йовчев. „Тези сигнали съпътстваха всички протести, имаше такива опити и преди. За 4 септември също има сигнали – някои не се оправдават, по други работим, но ще осигурим обществения ред“, каза той. (Дневник)

Шефът на модната агенция FH1 Росен Чолов-Чолата вече е на свобода благодарение на поправка в закона, научи „България Днес“. Бившият букер на „Визаж“ отново е при жена си – моделката и актриса Ирена Милянкова, и четирите им деца. (BGdnes)

Катаджия връща отнети шофьорски книжки по-рано, шеф на районно “оправя” актове за липса на “Гражданска отговорност”, а експерти от СДВР, които взимат отпечатъци след обир в жилище, отмъкват 3000 евро, “изпуснати” от крадците. Това са само част от случаите, в които Инспекторатът на МВР е получил сигнали и е установил нарушения при проверките си в последната малко повече от година. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email