Снимка - "Монитор"

Снимка – „Монитор“

Камери на основните пътища и населените места е една от мерките за справяне с битовата престъпност, съобщи пред bTV главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той обясни, че така се освобождава ресурс и полицаите се пренасочват към селищата с проблеми, с малцинствени групи, където има проблем с интеграцията. „Не може да продължаваме да вървим по тоталитарния модел на насищане с хора”, категоричен е Лазаров. Той не скри факта, че е имало нарастване на битовата престъпност, но през м.г. тя намаляла с 1,5% в сравнение с 2012 г. През периода 2009-2012 г. две трети от кражбите са останали неразкрити. (Монитор)

МВР ще закрие института си за компютърни технологии. Това става ясно от проектопостановление, качено на сайта на ведомството. Основната функция на тази структура са експертизи, свързани с компютърни престъпления. Част от служителите ще преминат към Националния институт по криминалистика и криминология. Останалите вече ще работят в дирекцията „Комуникационни и информационни системи“, която се занимава и с поддръжката на националния спешен телефон 112 и системата за ранно предупреждение при бедствия. (Сега)

Москва е наясно с терористичната заплаха преди започването на олимпийските игри в Сочи и е взела всички мерки, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за местни и чужди медии. За гарантиране на безопасността на олимпиадата, започваща на 7 февруари, са ангажирани 40 хиляди полицаи и спецагенти, а от 7 януари е въведен специален режим за движение на хора и коли в района. Контролът на сигурността ще се координира от специален център, който работи денонощно, заяви Путин. (24 часа)

Русия продължава да настоява колкото се може по-скоро Вашингтон да закрие затвора в Гуантанамо (Куба), където се държат лица, заловени по време на антитерористични операции на САЩ в Афганистан, предаде ИТАР-ТАСС. (Преса)

Print Friendly, PDF & Email