photo_verybig_596804Евентуалното усилване на охраната на границата ни с Турция или затварянето й за преминаване ще струва на държавата ни по 10-11 млн. лв. на месец. Това обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров във връзка с увеличилия се бежански поток заради ситуацията в Сирия. Той уточни, че за предприемането на такава мярка ще са необходими около 3000 служители. На практика ние имаме 274-километрова граница, от която на 58 км имаме изградено интегрирано наблюдение. (Монитор)

Съдът отложи делото срещу Октай Енимехмедов за 16 октомври. На днешното съдебно заседание призованият като свидетел и страна по делото Ахмед Доган не се яви. Съдът посочи, че той е изпратил писмо, с което се отказва да бъде граждански ищец и остава само като свидетел, което не пречи днешното съдебно заседание да протече без него. Съдът даде ход на делото и определи, че няма пречки Доган да не присъства, тъй като е представил бележка за влошено здравословно състояние за днешното заседание. (Преса)

След терористичната атака в Бургас през юли миналата година командващият иранските елитни спецчасти за операции в чужбина
„Ал Кудс“ – Касем Сюлеймани, попитал подчинените си: „Някой знае ли нещо за това?“ Никой нищо не знаел. „Хизбула“ са действали на своя глава“. Това е разказал представител на американското министерство на отбраната пред журналиста от „Нюйоркър“ Декстър Филкинс. (Труд)

Руската държавна компания „Ростех“ официално обяви, че е намерила частни инвеститори за концерна „Калашников“, който произвежда легендарните едноименни автомати и е една от ключовите компании в областта на военната промишленост в страната, съобщи в. „Комерсант“. Според изданието 49% от него ще станат собственост срещу 1.3 млрд. рубли (малко над 30 млн. евро) на дружества на бизнесмените Андрей Бокарев и Алексей Криворучко. Тяхно смесено дружество е купило допълнителна емисия от акции на популярната оръжейна марка. Двамата планират за развитие на бранда да вложат още 1.2 млрд. рубли в близките две години и да увеличат производствените мощности. (Сега)

През април 2012 г. в столичния КАТ се случва наистина революционно събитие – забраняват на катаджиите да спират коли по улиците за проверка. Познайте какво се случва в следващите 30 дни? В тази служба, за която вицът гласи, че назначават нови хора само когато почине някой от старите, цели 50 души подават доброволно заявления за напускане! Причината е ясна – край на пътните проверки, край на подкупите. Като уточним, че числеността на КАТ в София е от 200 души, този случай ясно ни показва, че една четвърт от състава абсолютно категорично, целенасочено и неприкрито е на работа само за да прибира рушвети. (24 часа)

 

Print Friendly, PDF & Email