Снимка - "bnews"

Снимка – „bnews“

По данни на полицията, цитирани от местния сайт Elhovonews.info прави впечатление, че броят на влизащите имигранти в страната през последните дни е значително по-малък в сравнение с предходните седмици. За сравнение за периода от 6.00 часа на 12 ноември до 6.00 ч. на 13 ноември служители на ГД “Гранична полиция” са задържали на българо-турската граница едва 14 лица. Само преди месец обаче броят на нелегално преминаващите границата надхвърляше 100 души за денонощие. (Security.bg)

Пенсионирани британски полицейски кучета ще получават по 500 паунда при излизане в заслужен отдих, съобщи „Скайнюз„. Парите са предвидени за медицинско обслужване, храна и отглеждане и ще бъдат превеждани на служителите на реда в централното графство Нотингамшир. (Труд)

Камери ще бдят за сигурността на гражданите по ул. „Пиротска”, защото е едно от рисковите места с оглед присъствието на бежанци в района. Това съобщи градоначалникът на София Йорданка Фандъкова при представянето на интерактивна карта в центъра за видеонаблюдение. На нея са отбелязани точките, на които има видеоочи, местата, на които е имало сблъсъци между бежанци и българи, както и тези, на които са настанени бегълците. От вчера достъп до картата има СДВР, съобщиха от кметството. (Монитор)

 65-годишен охранител беше намушкан на Товарната гара в Бургас, съобщи flagman.bg. Инцидентът се случил около 20 часа в сряда. Охранителят Златко Баръмов пазел жп релси, собственост на италианска фирма, която подменяла инфраструктурата на жп линиите в района. (Новинар)

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала заяви в реч в Бейрут, че силите му ще продължат да се сражават в Сирия редом до войските на президента Башар Асад. Насрала, който обикновено се появява във видео клипове, тъй като се страхува, че може да бъде убит от Израел, говори в бастиона на Хизбула в южен Бейрут в момент, когато десетки хиляди привърженици на шиитското му движение отбелязаха празника Ашура, един от най-големите празници за мюсюлманите. (Сега)

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email