Снимка - "Преса"

Снимка – „Преса“

“България е поискала допълнителна помощ от Европейския съюз в размер на 6 милиона евро за справяне с кризата със сирийските бежанци. Очакваме отговор до края на седмицата“. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след извънредно заседание на Министерски съвет, посветено на проблема с бежанците от Сирия. (Преса)

Страната ни все още не е била жертва на масова кибератака, но трябва да се учим от другите държави, каза президентът Росен Плевнелиев днес при откриването на конференцията  „Националната сигурност: актуални въпроси, подходи, решения“, организирана от Българската академия на науките и и Софийският форум за сигурност, предава агенция „Фокус”. (Security.bg)

Полицейски екшън с неочаквано смешен край се разигра преди около 10 дни край Куклен
, съобщава в. “Марица“. Акция на ДАНС по разбиването на наркоканал завършила с фиаско и затова най-вероятно е потънала в полицейските архиви, без да се огласят резултатите от нея. Антимафиотите от агенцията получили сигнал за 2,5 кг хероин, които щели да сменят собственика си край Куклен. За да заловят получателя, те организирали спецоперация. (Труд)

България има най – много жени в редиците на армията спрямо останалите държави в НАТО, стана ясно на форум за представителството на жените в политиката. Проектът „Повече жени в европейската политика – повече жени през 2014 г.“, финансиран по програмата „Основни права и гражданство“ на ЕС , бе представен на конференцията в Талин,Естония – съобщи „Дарик“. (24 часа)

Терористка камикадзе се взриви вчера в градски автобус в руския град Волгоград и уби поне 10 младежи, съобщиха световните медии. Ранени са най-малко 27 души, сред които има деца. Няколко души са в тежко състояние и са в реанимация. На местопрестъплението също така бе открита граната, която бе обезвредена от сапьорите. (Сега)

Print Friendly, PDF & Email