Снимка - "Cross"

Снимка – „Cross“

За втора вълна от сирийски бежанци, но този път по море, се готви МВР. Според анализите на службите ни причината бежанците да се насочат към морето е затварянето на границите на Гърция. “Съседите ни са взели мерки и са затворили своята граница. Заради това бежанците са се насочили основно към морската територия на Гърция”, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той предупреди, че предвид засиленото международно присъствие в териториалните води на Гърция очаква този поток да се насочи към България. (Security.bg)

МВР тръгна на лов за крадци по жилищни квартали, молове и села. Акцията се провела на 17 и 18 септември в цялата страна. Преди няколко седмици вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че борбата с битовата престъпност, от която страдат почти всички българи, е приоритет за ведомството му. (Труд)

Смъртта на двама братя словаци шокира жителите на две села в Родопите. Чужденците били открити полуразложени в петък вечерта. Основната версия е, че те са се обесили, като за целта са използвали обща примка. Полицията обаче ще проверява и задължителната при подобни ситуации версия за инсценирано самоубийство. Предполага се, че братята са починали преди около 20 дни предвид напредналата фаза на разложение на телата им. Те се устроили на палатка на няколко километра от село Загражден, като местните хора ги познавали, тъй като си пазарували от магазина хляб, олио и други продукти. (Монитор)

Мразя, когато някой колумнист обещае да даде всички отговори на определен въпрос и след като прочетеш две трети от текста, осъзнаваш, че той няма никаква идея за какво говори. За да ви спася от тази форма на мъчение, позволете ми да кажа направо: все още осмислям картините и разказите, които идват от родния ми дом Найроби. Имам информация само от пресата: късно вечерта преди няколко дни група, която заяви принадлежност към „Ал Шабаб“, очевидно водена от жена, взе заложници в мола „Уестгейт“ – един от най-популярните молове в страната. Докато пиша това, 68 души са починали, а други са все още заложници. (Сега)

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че страните членки на ООН трябва да изпълнят обещанието си и да се обединят около общо споразумение за приоритетите за човешко развитие след 2015 г, което да включва и нов модел за устойчиво икономическо развитие. (24 часа)

 

Print Friendly, PDF & Email