Снимка - sxc.hu

Снимка – sxc.hu

Още 10 големи гари ще бъдат снабдени с видеонаблюдение, стана ясно по време на дискусия на тема „Терор на релси“. В дебата участваха Антон Гинев – заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Светлозар Лазаров – главен секретар на МВР, Бисер Минчев – главен ревизор по безопасността на НКЖИ, Любомир Тодоров – ръководител служба „КИ и ВС“, Чавдар Трендафилов-заместник изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“, Борислав Малинов-председател на БАР и други, предава КРОСС. (Security.bg)

Двама маскирани нападатели задигнаха оборота от бензиностанция „Еко” на столичния булевард „Владимир Вазов”. Апашите нахлули преди полунощ и насочили пистолет срещу касиерката. На смяна по това време била Весела Найденова. Жената работи от четири години в този обект и за пръв път й се случва подобен инцидент. Дори не е имало клиенти, които да заредят с гориво и да избягат. (Монитор)

Охранителят Георги Енев, който задигна близо 1,5 млн. лева от инкасо автомобил в Пловдив, е окончателно осъден на 12 години затвор. Това е решението на Върховния касационен съд (ВКС), който е оставил в сила присъдата на Пловдивския апелативен съд. През октомври 2013 година пловдивският съд увеличи присъдата на станалия популярен като Жоро Милионера от 8 на 12 години. Мотивите на магистратите тогава бяха, че първоинстанционният съд неправилно е преценил самопризнанията на Енев като смекчаващо вината обстоятелство. (24 часа)

Възрастните хора от пловдивското село Кочево са принудени да хвърлят пиратки, за да плашат крадците, които постоянно ги обират, съобщи marica.bg. “Спим на тръни. Шумка да шумне, скачам като заек. Започне ли да притъмнява, започвам да хвърлям пиратки, за да плаша крадците”, разказа 60-годишната Елена Спасова от селото. (Новинар)

Срещу либийския министър на вътрешните работи и вицепремиер Садик Абдулкарим Абдулрахман днес беше направен неуспешен опит за убийство, предаде „Франс прес“, позовавайки се на либийската информационна агенция „Лана“. (Дневник)

Гардове пазят денонощно детско отделение на болница „Рокфелер“ в Петрич. Ръководството на здравното заведение се принуди да назначи физическа охрана, за да се сложи край на нерегламентираните посещения. През зимните месеци в болничните стаи се промъкват роми, които под предлог, че са на свиждане, стоят по цял ден на топло и пречат на работата на медиците. Затова назначените гардове ще следят кой влиза и излиза в отделението. По този начин ръководството на болницата удовлетворява исканията на педиатрите, които миналата седмица, заедно с колегите им от родилно и хемодиализа, заплашиха с напускане. (Преса)

Print Friendly, PDF & Email