Image_2232491_407Домът на столичния кмет Йорданка Фандъкова е бил обран миналата седмица, съобщи bTV. Апашите проникнали с взлом в жилището на кметицата в ж.к. „Манастирски ливади“. Взети са пари и вещи със сантиментална стойност. Фандъкова е подала сигнал до МВР, но засега обирът не е разкрит. (Труд)

22-годишният футболен национал Борислав Балджийски е посочен като убиец единствено от охранителя на казино „Милениум“ на пазара „Красно село“ от Асен Дамянов. В разпита си обаче гардът твърди, че смятаният за фатален удар – кроше в окото на жертвата Петър Алексов, е нанесен от мъж, облечен в черен потник. Той не може да разпознае Борислав Балджийски като автор на удара. Освен това и двамата нападатели на Петър са били в бяло, показват записите на камерите, става ясно от представените от разследването материали по случая. Фаталният удар не се потвърждава и от останалите свидетели – братовчеда на Балджийски Лъчезар Киров и неговата изгора Валентина Колева. (Стандарт)

56-годишна жена се метна пред влака на метростанция „Западен парк” към 8 сутринта вчера. Инж. Братоев каза, че „Метрополитен” е взел всички мерки, за да се повиши сигурността на пътниците и да се намалят, ако не да се предотвратят опитите за самоубийство. „Направихме 5-метрови огради на станциите, за да попречим на хората, които влизат в перона. Намалихме скоростта, с която влаковете влизат в метростанциите от 60 на 40 км в час. Не можем да намалим повече скоростта, защото това вече няма да е метро. Трето, когато някой премине жълтата линия, веднага по високоговорителя му се казва да се върне назад”. (Монитор)

71 души са се удавили тази година, като 15 от тях са деца под 17-годишна възраст. През миналата година удавниците са били 163, 22 от които деца, съобщи пред радио Фокус председателят на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров. (24 часа)

 

Print Friendly, PDF & Email