Image_2251046_126Нови закони обсъждат управляващите в сектора за сигурност. С една от промените се предвижда парламентът да назначава шефовете на Националната служба за охрана (НСО) и на разузнаването, съобщи bTV. Сега това става с президентски указ. Днес се появиха информации, че е обсъждана смяната на сегашния началник на НСО ген. Тодор Коджейков. Депутати обаче отрекоха. (24 часа)

Известните доскоро фишинг измами вече се преместиха от интернет в телефона. Само в последните няколко дни хиляди българи получиха SMS-и, които ги приканваха да дадат личните си данни, за да получат милиони от награда на  Европейския съюз. Ако доскоро потребителите получаваха писмо на електронната си поща от „приятел в беда”, който има спешна нужда от пари, сега престъпниците са се изхитрили и вече пращат SMS-и. (Монитор)

Виктор Градинаров, който ден преди предсрочните парламентарни избори на 12 май нахлу в дома на Иван Костов в кв. „Драгалевци“, отива на съд по обвинение в опит за грабеж, съобщи „Правен свят“. На 30 юли Софийската районна прокуратурата е внесла в Софийския районен съд обвинителния акт срещу Градинаров, обясниха пред медията от държавното обвинение. Градинаров остава на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение „подписка“, определена му от Софийския градски съд на 21 май. (Труд)

60 заподозрени са били задържани на територията на цялата страна само за една нощ, съобщиха от МВР. В нощта срещу вторник ченгетата от областните дирекции в София, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Монтана и Ямбол са действали едновременно и са ударили свърталищата на десетки криминално проявени. (Новинар)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email