OBAMAПрезидентът на САЩ Барак Обама изключи каквато и да било американска военна намеса в Украйна, но заяви, че ще заложи на дипломацията за излизане от задънената улица с Русия във връзка с Крим, предадоха АФП и Ройтерс. Не възнамеряваме да се впускаме във военна интервенция в Украйна, заяви Обама в интервю за телевизия Ен Би Си Нюз в Сан Диего, Калифорния. Вместо това ще мобилизираме своите дипломатически ресурси, така че да създадем убедителна международна коалиция, която ще отправи ясно послание, каза американският президент. (Монитор)

Преди броени минути бомбата под колата на адвокат Евелина Божикова бе обезвредена от сапьорите от СДОТО с контролиран взрив, съобщи „Под тепето“Адската машина бе вкарана в капсула и активирана. Пукотът от контролирания взрив уплаши съседите, но полицията ги успокои, че точно това е трябвало да се случи. (24 часа)

Междуправителствено споразумение за наблюдение на тероризма подписаха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и директорът на ФБР Джеймс Коуми, съобщиха от МВР. Документът дава допълнителни възможности за обмен на информация между антитерористичните звена на двете държави. Министър Йовчев е запознал директор Коуми с реформите в сектора за сигурност – преместването на структурното подчинение на ГДБОП от МВР в ДАНС, както и обособяването на ДАТО като отделна агенция. (Новинар)

Малайзийският самолет, който от 8 март е в неизвестност, може да е паднал край бреговете на Австралия, предадоха агенциите. На сателитни снимки, направени на 16 март в района, се виждат два големи плаващи обекта. Те са забелязани във водите на Индийския океан на около 2500 км югозападно от австралийския град Пърт. Изпратените самолети и кораби обаче до късно вчера не бяха открили двата предмета, като за единия от тях се смята, че е с дължина около 24 метра. (Сега)

Print Friendly, PDF & Email