изтеглен файлПо двама общински полицаи на смяна ще дежурят вече и нощно време в центъра на столицата. Денонощният патрул на общинската полиция започна да следи за опазване на обществения ред от снощи. От общината обясниха, че кметът Йорданка Фандъкова е наредила патрулите през нощта заради зачестили сигнали от столичани, че в градинките и в центъра имало хора, които прекаляват с алкохола и нарушават обществения ред. (Сега)

Държавната агенция за бежанците към Министерския съвет заделя 1,2 млн. лв. за денонощна въоръжена охрана на центровете, в които се настаняват бежанците у нас. Това става ясно от обявена обществена поръчка, с която се търси фирма, изпълнител на услугата. С крупната сума обаче ще се плаща за гардове в продължение на две години. Охраната ще бъде за административната сграда на агенцията и за центровете за настаняване в София и селата Баня и Пъстрогор. (Монитор)

 Във военните формирования на Сухопътните войски се обявяват 370 вакантни длъжности за войници, съобщи Министерството на отбраната.Вакантните длъжности за войници са във военните формирования от състава на 61-ва и на 2-ра механизирана бригада. Най-голям е броят на длъжностите за войници в гарнизон Карлово – 133. В гарнизон Казанлък те са 102, в Ямбол – 65, в Стара Загора – 50 и в Хасково – 20. (Дневник)

31-годишен е задържаният на място, който се опита да обере пощенски клон в центъра на София, съобщи МВР. В резултат на бързите полицейски действия е предотвратена кражба на голяма сума пари от пощата в Халите. Сигналът за инцидента е получен в полицията в 16:20 часа. (24 часа)

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email