T_GrebenarovГлавен комисар Тодор Гребенаров е назначен за директор на Главна дирекция „Национална полиция“ , съобщиха от пресцентъра на МВР. Днес той беше официално представен пред служителите на ГДНП от главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Назначението е със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев от 22 ноември. (Security.bg)

 Прокуратурата, ДАНС и МВР няма да допуснат в центъра на София да се налага ред от каквито и да е „формирования за „самоотбрана“, „самозащита“, „гражданско патрулиране“ и т. н.“. Това се казва в съвместна позиция на трите институции. На 15.11.2013 г. лидерът на организацията „Национално единство“ Боян Станков обяви пред средствата за масова информация създаването на „граждански патрули“, които са „инициирани на базата на законната самоотбрана“ и имат за цел „идентифициране и уведомяване за съмнителни лица“. От организацията посочиха тогава, че „патрулирането“ е съгласувано със Столичната дирекция на Министерството на вътрешните работи. (Преса)

Уникален следствен експеримент, при който симулативно са наредени над 100 сандъци с изстрели за гранатомети, и ортофотоснимки, направени със самолет, са на път да разкрият истината за взрива в Челопечене на 3 юли 2008 г. (24 часа)

Най-сериозният проблем за страните на Балканите е бежанската вълна. Това заяви председателят на парламента Михаил Миков. Той присъства на форум за сигурността в Югоизточна Европа и Черноморския регион. Миков обясни, че във Видин е поставен въпросът за разкриването на съвместен полицейски център между България, Румъния и Сърбия. Той отбеляза, че обстановката на Балканите и региона се променя динамично вследствие на преразпределяне на икономическата мощ от Запад на Изток. (Новинар)

Американското Министерство на отбраната отделя милиони долари за германски висши учебни заведения за фундаментални и военни изследвания, установи разследване на в. „Зюддойче цайтунг“. Само за последните десет години поне 22 университета и изследователски института са получили от военния бюджет на САЩ над 10 милиона долара. Ръководствата на висшите заведения потвърдиха тази информация пред радиостанция NDR. (Сега)

Print Friendly, PDF & Email