BRashkov

Бойко Рашков

Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства трябва да започне да работи от 1 януари 2014 г. Удовлетворен съм, че се възобнови идеята за създаване на бюрото за контрол върху СРС – бюро, което беше заличено. Това заяви кандидатът за член на Националното бюро за контрол на Специалните разузнавателни средства Бойко Рашков. Според него политическата власт е взела правилно решение за създаването на този орган. „Решението е актуално, с оглед на събития, отнасящи се до тази област. Световната общественост е свидетел как се използват СРС-та. Те дори доведоха до това Ангела Меркел да отиде до Брюксел с кола с номер 007, за да покаже на САЩ, че това са нарушения на правилата. (в-к „Сега“)

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще представи последни данни за бежанската вълна към България и изграждането на лагери за бежанците от Близкия изток по време на петъчния парламентаренконтрол. Йовчев ще отговаря и на депутатски въпроси от ГЕРБ за средствата, които е отделило МВР за охрана и опазване на обществения ред около сградата на Народното събрание през последните пет месеца, считано от 14 юни, когато започнаха и протестите срещу кабинета. (в-к „24 часа“)

Инспектират здрави ли са моловете ни. Проверка на документацията за изграждането и пускането в експлоатация на моловете в страната ще бъде извършена до края на другата седмица. Това обяви вчера в МС министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. По думите му това се прави по инициатива на премиера Пламен Орешарски и е във връзка с инцидента в Латвия. „Наредил съм на началника на Дирекция „Национален строителен контрол” (ДНСК) да извърши обследване на всички големи търговски центрове и магазини, където се събират повече хора”, поясни министърът. (в-к „Монитор“)

Следа от обувка оставил единият грабител от Кърджали. Все още няма задържани за банковия грабеж, извършен в сряда сутринта в центъра на Кърджали, съобщиха от окръжната прокуратура. Така бе опроверган слух, че е хванат единият от участниците. Освен че работят за разкриване на извършителите, разследващите проверяват и версията за изтичане на вътрешна информация от банката. Очаквало се е в деня на удара в местния клон да постъпи крупна сума в евро, вероятно тя е била целта. Заради лошото време и затрудненото движение по пътищата извън Кърджали инкасо автомобилът се забавил. (в-к „24 часа“)

25 апартамента в апартхотел „Форест нук“ в Пампорово били обрани за два месеца. 37-годишният собственик Недялко Кацаров подал жалба в полицията за откраднати 27 телевизора и 23 радиатора. „Обраните апартаментите не са продадени. Работят като хотелска част на комплекса и ги отдаваме под наем на българи и чужденци“, каза Кацаров. (в-к „Труд“)

Незаконната търговия с цигари отново започна да расте въпреки усилията на властите да се справят с нея и представлява 18,8 на сто от общото потребление на папироси у нас. Това сочат данните от последното пазарно проучване, проведено през второто тримесечие на годината. Те бяха представени от финансовия министър Петър Чобанов, шефа на агенция „Митници” Павел Тонев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. (в-к „Новинар“)

Посочени за шпиони българи се готвят да заминат за Ливан, за да ги арестуват. „Девет български граждани заминаваме за Ливан, за да ни арестува „Хизбула“, както арестува съпруга ми на 25.11.2012 г. и една година вече е в ливански затвор.“ Така започва писмото на Кети Райчева от Пловдив (оригиналният правопис е запазен) до медиите, с което тя се опитва да привлече внимание за случилото се с мъжа й Талал Халил. Райчева заплашва, че ако институциите не помогнат за освобождаването на Халил, тя ще замине за Ливан, за да бъде арестувана. По този начин тя се надява да предизвика международен скандал и реакция от институциите. (в-к „Дневник“)

Print Friendly, PDF & Email