zx450y250_2141995

Снимка – „Дневник“

Полицията във Вашингтон съобщи, че най-малко 12 души са убити при стрелбата в строго охранявана военна база в сърцето на американската столица, предаде Асошиейтед прес. Един стрелец е убит. Началникът на полицията на Федерален окръг Колумбия Кати Ланиер заяви на пресконференция, че хората трябва да стоят по домовете си и далеч от Нейви Ярд, докато властите издирват двама други заподозрени. Полицията издирва двама други въоръжени мъже с огнестрелно оръжие, с облекло във военен стил. По думите й няма данни за възможен мотив засега. (Дневник)

Правомощие за блокиране на мобилните телефони и всякакви телефонни комуникации при операции за разкриване и обезвреждане на взрив ще имат служителите на МВР. Това предвижда новият Закон за Министерството на вътрешните работи. Неговият работен вариант беше публикуван за обществено обсъждане. (Security.bg)

Измама с есемеси, които са с повишено таксуване, се вихри от известно време във Facebook. При нея първо ни крадат паролата за профила, след което започват от наше име да разпращат до познатите ни призив за изпращане на кратко съобщение на определен номер. Цената на този SMS може да достигне 6 лева, съобщи вчера Нова телевизия. (Монитор)

Налице са ясни доказателства, че на 21 август в Сирия е използван газ зарин, който е убил стотици хора, съобщиха инспекторите на ООН, цитирани от световните медии. „Заключението е, че химически оръжия са били използвани сравнително широко по време на конфликта между страните в Сирия…срещу цивилни, включително деца“, се казва в доклада, публикуван от генералния секретар на ООН Бан Ки Мун. В него се отбелязва, че има „ясни и убедителни доказателства“ за употребата на газ зарин при атаката край Дамаск миналия месец. Инспекторите пишат, че при нападението на 21 август са били използвани ракети „земя-земя“, съдържащи отровното вещество. Те обаче не посочват кой според тях го е използвал при химическата атака. (Сега)

Отмениха две представления на Младежкия театър „Николай Бинев”. Метален корниз падна в сградата на Дома на културата в Пловдив в понеделник и рани трима работници, потвърдиха от кметството пред „Новинар”. Корнизът е висял над сцената, на него се закачат декорите. По първоначални данни причината е техническа неизправност. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email