изтеглен файл (4)В късния следобед вчера броят на труповете на имигрантите, удавили се сутринта до намиращото се южно от Сицилия Заешко островче, нахвърли 120. След като кеят на местното пристанище бе изпълнен до краен предел с побралите тленните останки на нещастниците найлонови торби, привечер медицинските екипи започнаха да ги извозват в хангарите на летището на близкия остров Лампедуза. В морето катери на бреговата охрана продължаваха да търсят още поне 250 жени, деца и мъже, смятани засега за изчезнали. (Монитор)

На 17 и 18 октомври  2013 г.в София, бул. „Христо Ботев“ № 1 ще се проведе семинар на тема “Основи на фирмената сигурност”. Лектор на семинара и модератор на упражненията ще бъде д-р Пламен Василев, експерт и преподавател по национална и фирмена сигурност. Семинарът е с хорариум от 14 учебни часа.Целите на семинара са… (Security.bg)

Полицията на Вашингтон е застреляла жена близо пред Капитолия (сградата, в която заседават двете камари на Конгреса на САЩ), предаде Ройтерс. До стрелбата се стигнало след полицейско преследване. Жената се опитала да премине през охранителни барикади пред Белия дом и след това продължила към сградата на Конгреса, а полицията я подгонила. Полицай от охраната на Конгреса е бил ранен след като управляваната от жената кола се разбила пред сградата на Капитолийския хълм. Има съобщения, шофьорката е стреляла по служителите на реда. (Vesti.bg)

Водят се разговори за пренасочване на бежанци в съседни държави
, стана ясно от думите на вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев, който вчера беше изслушан на съвместно заседание на парламентарните комисии по правата на човека и по здравеопазване. „Външното министерство в момента провежда активни консултации и разговори“, добави той, без да конкретизира повече. (Сега)

Организирани румънски престъпни банди вече вилнеят в големите градове на Великобритания, като често идват с евтини полети на нискобюджетните авиокомпании и веднага се прибират в родината си след извършване на престъплението, пише в. „Дейли експрес“. (24 часа)

 

 


 

 

Print Friendly, PDF & Email