Снимка - "Сега"

МВР най-накрая се зае да провери адресите, на които се настаняват нелегални имигранти, както и наемодателите им, съобщи вчера пресцентърът му. Както „Сега“ разкри, доскоро в Харманли и с. Пъстрогор действаше стройно изградена схема за извеждане на бежанци на фиктивни адреси. Това ставаше със знанието на Агенцията за бежанците и полицията, а основните действащи лица бяха хора, които се представяха за адвокати. Често обаче се оказваше, че обещаният адрес е фиктивен, а търсещите убежище остават без пари на улицата. (Сега)

Служители на НАП и МВР са замесени в източването на ДДС в размер на 2,5 милиона лева, заради което в края на миналата седмица бяха задържани петима души. Това обяви в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той обясни, че задържаните миналата седмица мъж, бившата и настоящата му жена са укривали ДДС от препродажбата на сухо мляко. Те били само само брънка от голяма верига за данъчни престъпления и пране на пари. Бехчет, любовницата му Нюргюл и жена му Стефка, срещу които са повдигнати обвинения за укриване на 2.5 млн. лв. ДДС, бяха пуснати на свобода в понеделник, но разследването срещу тях продължава и е мащабно. (Монитор)

Тежка катастрофа стана на улица „Черковна“ в София. Автомобил помете трима пешеходци и се вряза във витрината на магазин. Катастрофата е предизвикал шофьор на БМВ. Той идвал с висока скорост от бул. „Мадрид“, пресякъл островче на шосето, ударил се в други две коли, ударил трима пешеходци и се забил във витрината на близкия магазин, съобщи БНТ. (Новинар)

Премиерът на Украйна Николай Азаров се извини за действията на силите на реда в събота(30 ноември) на площада в Киев. Това той направи при изказването си от трибуната на парламента, където се обсъжда внесения вот на недоверие на правителството, предаде кореспондент на агенция УНИАН. (24 часа)

 

Print Friendly, PDF & Email