670998-lВътрешното министерство е започнало цялостна проверка как са изразходвани парите на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) през последните години. Проверяват се както средствата, получени от Европейския съюз, така и тези от държавния бюджет, съобщи пред „Сега“ вицепремиерът Цветлин Йовчев. Близо 30 млн. лв. е изхарчила ДАБ през последните пет години без резултат. От тях 4 191 665 евро са пари от Европейския фонд за бежанците. МВР проверява и как са изразходвани 200 хил. лева, които кабинетът „Борисов“ отпусна в края на миналата година за превръщане на бившите поделения в Харманли в лагер за бежанци. Както показа разследване на „Сега“, в Агенцията за обществени поръчки няма данни как са били усвоени парите. По-късно се оказа, че въпреки вложените пари, проектът е изоставен, изградени са само телени огради, липсват канализация и ток, няма бани. (Сега)

Атентатът, който в понеделник окървави Волгоград, трябвало да бъде извършен в Москва. Това съобщи вчера НТВ, цитирайки източници от следствието. Терористката Наида Асиялова, която се самовзриви и уби шестима души в градски автобус, имала билет от Махачкала за Москва. Неизвестно защо обаче тя слязла във Волгоград и именно там извършила жестокия атентат. Експертизата показа, че бомбата, която била прикрепена за тялото на Асиялова, е с 2-3 кг тротилов еквивалент и била натъпкана с болтове. (Монитор)

Броят на масовите убийства в САЩ се е увеличил през последните пет години три пъти и тази тревожна тенденция изисква промяна в подготовката на американските полицаи. Това заяви министърът на правосъдието на САЩ Ерик Холдър във Филаделфия на среща на Международната асоциация на полицейските началници. Той посочи, че от 2000 до 2008 г. в САЩ средно са ставали по пет инцидента със масова стрелба на година. От 2009 г. досега броят им се е утроил, което е повод за сериозна тревога. (Преса)

Село Бошуля, община Септември, е единственото село в страната със собствен танк, преде БГНЕС. От снощи боядисан и изчистен, Т 72 М гордо стои на постамент от лявата страна на кметството, а дясната от година вече е заета от зенитно оръдие. И то сравнително ново. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email