Снимка - novinite.bg

Снимка – novinite.bg

Бивши служители на МВР също ще помагат в борбата с битовата престъпност, каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“. В интервюто Лазаров каза, че за момента обстановката в страната е спокойна, тъй като присъствието на жандармерията дава сигурност на хората. Само за изминалия ден жандармеристите са проверили 454 лица, 253 моторни превозни средства, отзовали са се на редица сигнали, оказали са съдействие на 46 лица. 74 лица са били отведени и предадени в районни полицейски управления. (Security.bg)

От служебния автомобил на Вивиан Рединг по време на нейното посещение в Лондон, е изчезнал ръчен багаж, принадлежал на еврокомисарката, съобщи представителят на ЕК във Великобритания Пия Арнехилде Хансен. Липсвали и куфарите на хората от антуража на Рединг, която е и еврокомисар по въпросите на правосъдието. (Монитор)

Бившият бодигард на несебърската дискотека „Хелп“ Ясен Минев, който на 16 юли 2007 г. пред очите на летовници преби до смърт 24-го­диш­ния кюрд с шведски пас­порт Бар­зан Ари­ф, а ден по-късно клипът от побоя бе излъчен в прайтайма на българските телевизии, бе осъден на 15 години затвор. Присъдата му бе произнесена вчера от състав на Бургаския апелативен съд. (Преса)

Над 100 души загинаха, след като алжирски военен транспортен самолет се разби в североизточната част на страната. 
Машината C-130 Hercules, която превозвала военен персонал и членове на техните семейства, паднала в планински район на 500 км от столицата Алжир. Малко преди катастрофата била изгубена радиовръзката със самолета. (Новинар)

Мними полицаи искат по телефона пари като доказателство, за да могат уж да задържат телефонни измамници. Новата схема работи на принципа „Крадецът вика – дръжте крадеца“ и става все по-голяма опасност за лековерните хора в големите градове на страната, предупреждават от полицията. Нека хората да не се доверяват на такива обаждания и в никакъв случай да не дават пари, призовават от МВР. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email