MWRСитуацията е такава, че индулгенция няма да се дава на никого. Включително, ако се намери вина, че някъде нещо съм сбъркал, съм готов да си поема съответната отговорност. Това каза пред журналисти главният секретар на Министерството на вътрешните работи Светлозар Лазаров след изслушване в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, съобщи „Фокус”. „Тези оперативни работници си имат съответните ръководители. Проверките ще покажат кой носи отговорност. Каквото покажат фактите по проверките, такова ще бъде и решението”, обясни Лазаров. (Сега)

Бивш служител на Турския статистически институт (TurkStat) нахлу в сградата на института в североизточната провинция Карс, като уби шестима души, след което се самоуби, съобщават местните медии. 
Според служители във ведомството, инцидентът се е случил след като колегата им е бил уволнен след вътрешно разследване, в резултат на което е изгубил разсъдъка си. (Преса)

Сигнал за поставена бомба опразни терминал 2 на летище София за повече от час, съобщи БЛИЦ, като цитира Столичната полиция. Около 15.10 ч. мъжки глас съобщил, че на аерогарата има поставен взрив. Буквално за минути пътници и служители на летището са евакуирани. Установено е, че бомбаджията се е обадил от Булфон, намиращ се на територията на терминал 2. (Новинар)

Чеченският сепаратист Али Абу-Мухамад се провъзгласи за приемник на кавказкия ислямистки водач Доку Умаров, оглавявал организацията „Имарат Кавказ“, съобщи Би Би Си. 
Припомняме, че вчера сепаратисткият сайт kavkazcenter.com официално обяви за мъртъв бившия лидер на севернокавказките нелегални. (Труд)

Print Friendly, PDF & Email