Снимка - bnr.bg

Снимка – bnr.bg

МВР пренасочва полицаите там където престъпността е най-висока, съобщава „Фокус”, позовавайки се на думите на главния секретар на МВР, главен комисар Светлозар Лазаров. Целта не е държавата да се пренасити с полицаи, а те да бъдат точно там, където реално има нужда от тях. (Security.bg)

Еврокомисарката по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом призова в сряда вечерта България да признае, че изпитва голям бежански натиск и има нужда от европейска помощ. Пред Европарламента тя предложи да бъде задействан чл. 33 от Дъблинския регламент, т.е. системата за ранно предупреждение. Той би заставил България да направи спешен план и да се отчита на всеки 3 месеца под специално наблюдение, за да се знае дали останалите държави в ЕС трябва да предприемат солидарни действия за облекчаване на проблема. (Сега)

Трети вот на недоверие към кабинета “Орешарски” – за политиката му в областта на сигурността, депозира в деловодството на Народното събрание парламентарната група на ГЕРБ. Д
искредитираната реформа в сектора, подслушванията, несправянето с бежанския проблем и ескалиращите контрабанда и битова престъпност са аргументите, с които бившите управляващи атакуват настоящите. (24 часа)

Полицията ще ни блокира от разстояние в колата, ако караме с превишена скорост или сме откраднали возилото. 
Това предвижда секретна разработка на Европейския съюз, съобщи правозащитната организация Statewatch. Идеята е всички серийни автомобили от страните членки да бъдат оборудвани със специални радиоуправляеми електронни блокировки. Мярката цели да помогне за задържането на автокрадци, други престъпници или дори шофьори, които превишават скоростта. (Новинар)

Постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев и командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров посрещнаха на летище София втората част военнослужещи от контингента ни в Афганистан, съобщиха от МО. Около 260 военнослужещи от националния елемент в Кабул, част от 15-та охранителна рота, представители на Военна полиция и медицински екип, водени от националния командир на контингента полковник Максим Карев, пристигнаха в България след шестмесечна мисия в Афганистан. Завърнаха се и 3-ти и 4-ти екип от съветници с командири подполковник Костадин Добрев и подполковник Валентин Стоянов. (Преса)

Print Friendly, PDF & Email