28.01.2014 pregleda

Снимка – Сега

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е поискал близо 40 млн. лв. допълнително от държавния бюджет с аргумент, че му трябват за бежанците и за мерки за присъединяването ни към Шенген. Това става ясно от проектопостановления, качени на сайта на МВР. Не е ясно защо тези разходи не са предвидени в бюджета на МВР в края на миналата година, а се налага да бъдат отпускани допълнително. Прави впечатление, че някои от разходите са обявени отдавна, т.е. може да става дума за стари задължения. В такъв случай обаче те би трябвало да са предвидени в бюджета на вътрешното министерство, който е почти 1 млрд. лв. (Сега)

Неизвестни отмъкнаха от малка църква в планините на изток от Рим мощехранителница с кръвта на покойния папа Йоан Павел Втори,
съобщи пазителката й Франка Кориери. Прозорците били счупени, а при огледа полицията открила, че липсва и едно разпятие. (Монитор)

Синовете и внуците на първите крадци на части от жп релсите и влаковете вече са мъже и поеха успешно бизнеса им. Новите обирджии са безнаказани, безкомпромисни и много по-умели. Показа го последният инцидент край гара Яна, където се обърнаха празни цистерни, а можеха да са пълни с гориво. Или пък да са влакове, в които пътуват хора. (24 часа)

Главният специалист по бомбите на радикалната ислямистка сомалийска групировка Ал Шабаб, както и още един от енигматичните членове на групировката, са били убити при удар с американски безпилотен самолет в Сомалия
Загиналите са специалистът по експлозиви, известен с прозвището Анта, както и високопоставеният командир на групировката Сахал Искудхук. Вашингтон е нанесъл удара по предполагаема терористична база в южната част на страната. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email