photo_verybig_506332МВР е огромна структура с раздута и неефективна администрация, а никой не знае за какво се харчи огромният бюджет. Това стана ясно на първата пресконференция на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Той декларира намерението си за кардинална реформа. Тя включва контрол върху харченето на бюджета, съкращаване на раздутата администрация, подготовка на полицаите, набиране на пенсионери за нещатни сътрудници и ограничаване на подслушването на квотен принцип. (Сега)

Информационните системи на Министерството на вътрешните работи, прокуратурата, съдилищата, митницата и данъчната администрация трябва да бъдат готови да се включат в единна система до 31 октомври 2013 г., беше съобщено на пресконференция в сряда, посветена на доизграждането и усъвършенстването на Единната информационна система за превенция на престъпността, съобщи в-к „Дневник”. Целта  на системата е данните и действията, обект на престъпления, които са необходими за наказателните процеси, да бъдат проследявани бързо и в реално време от заинтересуваните органи. (Security.bg)

Участието на служителите на МВР в протестите от началото на годината е струвало на държавата 3 млн. лв. За да бъде запълнена бюджетната дупка, ще бъдат търсени допълнителни средства, тъй като изразходваните средства не са били предвидени от силовото ведомство, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев. По думите му натоварването на полицаите, които следят да не възникнат размирици по време на протестите, е много голямо. (Новинар)

418 453 досъдебни производства за корупционни престъпления са образувани за периода 01 юли 2007 – 31 декември 2012 г. по информация, предоставена от отдел „Информация, анализ и методическо ръководство“ (ИАМР) при Върховна касационна прокуратура. Това се посочва в доклад от функционален анализ извършен от Прокуратурата на Република България в изпълнение на препоръките в доклада на Европейската комисия относно напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка. (24 часа)

Подсъдимият за убийството на Яна Кръстева в столичната Борисова градина Николай Русинов-Чеци остава в ареста. Това реши днес Софийският градски съд, след като Русинов поиска мярката му за неотклонение да бъде изменена от „задържане под стража“ в по-лека. (Дневник)

Print Friendly, PDF & Email