Снимка - 24 часа

Снимка – 24 часа

Русия ще използва ядрено оръжие в случай на нападение. Това заяви руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, цитиран от няколко украински медии. “Никога не сме подценявали ролята на ядреното оръжие, оръжието на възмездието като велик изравнител на шансовете”, казал Рогозин. По думите му възможността за използване на ядрено оръжие остава основен фактор за сдържане на провокациите и агресията по отношение на Русия. (24 часа)

Австралиец бе задържан по подозрение, че се опитвал да вкара наркотици в затвор с помощта на управляван от разстояние летателен апарат, предадоха местните медии. Дронът е бил открит и конфискуван край затвор в Мелбърн. Мъж и жена бяха в автомобил, от който бе управляван дистанционно четиримоторен безпилотен хеликоптер, пренасящ малко количество наркотици, поясниха от полицията в щата Виктория. (Монитор)

Правим учение в Черно море с Румъния и САЩ. В него ще участват фрегата „Дръзки“ от българските Военноморски сили
, с командир капитан ІІ ранг Георги Савов, три кораба от румънските Военноморски сили и от страна на американските Военноморски сили – ескадреният миноносец USS“TRUXTUN“. Епизодът по приемане и предаване на товари на ход между кораб и хеликоптер ще се ръководи от командира на българската фрегата. (Security.bg)

Откакто е започнала акцията, която изпрати жандармерията по малките населени места, битовата престъпност е свита с 26%, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ. Решението за използването на допълнителната полицейска сила беше вкарано в действие преди повече от месец. Статистиката от началото на 2014 г. пък сочи общ спад в престъпността с 18 на сто спрямо миналата година. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email