Снимка - "Сега"

Снимка – „Сега“

Военното министерство е на път да не спечели нищо от евентуално обучение на либийски войници, след като те са пожелали да тренират с американско, а не с българско оръжие, научи „Сега“ от източници от МО. Именно това е причината да зациклят тристранните преговори между България, САЩ и Либия. Новитe разговори са били отложени за средата на февруари. Решението е било взето на 13 януари на работна среща с участието на военния министър Ангел Найденов, вицепремиера Цветлин Йовчев, шефа на ДАНС Владимир Писанчев, представители на прокуратурата и други институции. Тогава са били обсъдени евентуалните параметри на бъдещо споразумение с Джамахирията. (Сега)

Българин, който по документи бил натоварил камиона си с портокали, беше заловен да превозва 550 килограма хашиш. Нашенецът, чието име не се съобщава, е хванат в гръцкия град Патра, съобщи вчера БНР. Наркотикът бил открит при проверка на митническите власти и полицията в Гърция. Те били мобилизирани, след като получили сигнал от Европейската служба за борба с трафика на наркотици. В него се казвало, че мащабен наркоканал за прекарване на дрога минавал през пристанището в Патра, а от там за страните от Централна Европа. (Монитор)

Едуард Сноуден проговори за първи път пред телевизионни камери, откакто е в Русия. Бившият сътрудник на спецслужбите на САЩ даде интервю за немската телевизия NDR, което ще бъде излъчено късно тази вечер. Засега на сайта на телевизията има само фрагменти от думите на Сноуден. Най-интересно е твърдението, че Агенцията за национална безопасност на САЩ се е занимавала и с икономически шпионаж. (24 часа)

Центърът на Виена се превърна в арена на тежки сблъсъци между демонстранти и сили на реда заради протест срещу бал на крайнодясната Австрийска партия на свободата, предаде АФП. Събралите се в нощта срещу събота около 10 000 демонстранти скандирали антинацистки лозунги. Организираната от крайнолеви и анархистки групи демонстрация започна мирно, но впоследствие се стигна до сблъсъци с полицията. (Преса)

Print Friendly, PDF & Email