Снимка - "Монитор"

Снимка – „Монитор“

Приближеният на сочения за наркобос Златомир Иванов-Баретата – Юлиан Зашев, рани охранител в заведение в Ихтиман, заплаши полицаи, после стреля срещу служители на реда, но накрая беше заловен. Екшънът се разигра около 1,30 ч. вчера. Малко преди това в районното бил получен сигнал за стрелба в кръчмата. Там охранител направил забележка на седящия на бара Зашев, че носи нож. (Монитор)

3600 са престъпните организации, действащи в Европейския съюз, съобщи германското списание „Шпигел“
, цитирайки специална комисия на Европейския парламент, разследваща престъпността, прането на пари и корупцията в Европа. Щетите, нанесени от тях, възлизат на стотици милиарди евро годишно. (Труд)

 Около 90 души загинаха при паническо бягство по мост, разположен срещу индуски храм, намиращ се в щата Мадия Прадеш, предаде АФП. „Потвърдена е смъртта на 60 души, а броят на ранените може да достигне до 100. Повечето хора са загинали при блъсканицата или са се удавили, след като са паднали в реката.”, заяви Генерал Ария, заместник-директор на полицейските сили в щата. Трагедията се случила, след като тълпа богомоблци се опитали да минат по мост над река Синдх, близо до храма. (Преса)

Очакванията на бежанците, които идват в Европа, често не се осъществяват. Много от тях трябва да преминат през дългия процес за кандидатстване за убежище или да се борят срещу закостенелите местни предразсъдъци. В някои държави те търпят ужасяващите условия за живот в бежанските лагери; в други – завършват на улицата. Как се справят другите европейски страни с бежанците?.. (Сега)

Print Friendly, PDF & Email