50931b29f6b79df13302306701fc3133_400x300След проведена спецакция през последните три дни в Слънчев бряг и Несебър са задържани 26 души, съобщиха от МВР. Сред тях освен извършители на кражби на лични имущество, немалък е броят и на лицата, в които са открити наркотични вещества. Разкрити са 14 престъпления. В операцията са проверени общо 466 лица и 188 моторни превозни средства, допълват от полицията в Бургас. (Стандарт)

Пореден сблъсък се очертава между управляващата коалиция БСП-ДПС и президента Росен Плевнелиев, след като държавният глава заяви в събота, че е готов да се бори срещу плановете на мнозинството да му отнеме правото да назначава с указ шефа на Националната служба за охрана. Миналия вторник председателят на парламентарната комисия по отбрана от ДПС Янко Янков обяви, че Народното събрание трябва да има „водещи функции“ при определянето на ръководителите на НСО и на Националната разузнавателна служба, защото „контролът започва оттам“. (Сега)

Бивш приближен до пернишката група за мокри поръчки „Килърите 3“, който в момента е в затвора, е дал писмени показания, с които уличава бандата в убийството на Георги Илиев, научи „Преса“. Вчера Апелативният специализиран наказателен съд  прати зад решетките шестима от бандата, защото имало опасност да се укрият. В ареста остават: Васил Василев, Милчо Петров, Борислав Николов, Димитър Начков, Иван Цветков, Йордан Костадинов. Съдът реши да увеличи от 1000 на 5000 лв. паричната гаранция за Евгени Миленов и освободи Мартин Николов. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. (Преса)

Не бива вече да се подминава с мълчание странната смърт на свидетели и експерти по знакови дела. Внезапните инфаркти, пътни инциденти и други нещастия, които провалят държавното обвинение за престъпления, свързани с властта, трябва да се разследват докрай. За това призоваха двама юристи и експерти по сигурността – Атанас Атанасов и Минчо Спасов. Гибелта на проф. Евгений Николов който е бил експерт по делото за незаконно подслушване срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, е смущаваща, заяви Атанасов пред БНР. Той добави, че през годините имало много случаи на разчистване на неудобни свидетели. (Труд)

Print Friendly, PDF & Email