Снимка - www.sxc.hu

Снимка – www.sxc.hu

Седем души са нахлули и обрали по особено дързък начин 4-та Районна служба ПБЗН на ул. „Филип Кутев“ 7, в столичния квартал „Хладилника“. Нападението е записано от охранителните камери, но не е официално разгласено. От МВР потвърдиха за подобен инцидент.Обирджиите са обезоръжили охраната и са откраднали 2 лични автомобила на пожарникари, които са били на смяна. Според източниците, едната кола, марка БМВ, била на началника на смяната инспектор Християн Христов. Под сурдинка се говори, че имало и трети отмъкнат автомобил, но около него имало някакви нередности и не е трябвало да бъде в района на пожарната. Камерите за видеонаблюдение са заснели как апашите се оттеглят в 2:40 часа след полунощ и дори са изкривили бариерата. (24 часа)

Спрей за самозащита опразни една от култовите дискотеки в Кюстендил в съботната вечер. Нелепия инцидент е регистриран малко след 3 часа в полунощ. Тогава  в заведението влиза 28-годишен пиян мъж и започва да пръска с лютивия спрей в дискотеката.„Усетих, че гърлото започна да ме стяга. Страшно много започнах да кашлям и очите ми започнаха да текат. Ужасно беше. Поне 30 човека усетиха същия проблем и веднага си тръгнахме”, разказа 23-годишната Петя, която се е забавлявала с приятелки. Така най-култовата дискотека в града остана полупразна, след като десетките младежи излязоха пред нея, за да се свестят. (Монитор)

МВР има готовност за сблъсъци с футболни фенове на 19 февруари по време на честването на годишнината от обесването на Васил Левски. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Пред ТV 7 той коментира, че ведомството има готовност „да не допусне расизъм и ксенофобия“. Лазаров не уточни дали МВР разполага с информация, че се готви провокация. Преди дни обаче лидерът на „Атака“ Волен Сидеров каза, че се готви метеж, чиято цел е да се опорочи шествието на партията от паметника „Цар Освободител“ до паметника на Васил Левски. (Сега)

Северна Корея е извършила „систематични и мащабни“ нарушения на човешките права и в много случаи те представляват престъпления срещу човечеството, съобщава разследваща комисия на ООН в първия си доклад, оповестен днес. „Комисията установи, че систематични, мащабни и тежки нарушения на човешките права са били извършени от Корейската народнодемократична република и в много случаи тези нарушения представляват престъпления срещу човечеството“, се казва в доклада. Комисията беше съставена през май 2013 г. от Съвета по човешките права на ООН в Женева. (Преса)

Print Friendly, PDF & Email