wikipedia.org

wikipedia.org

АФП предаде,че Крим е на крачка от отделянето си от Украйна, парламентът на автономния полуостров насрочи референдум за статута на региона. Решението за референдума беще взето още на 25 февруари, когато бе и предсрочния президентски вот. (Tруд)

Полицай отива на съд. Полицаят,който беше обвинен в насилие над протестиращите през изминалата година, ще се изправи пред Темида. Софийска районна прокуратура е внесла обвинителният акт срещу служителя Веселин Денчев. По всяка вероятност, ако полицаят бъде признат за виновен ще заплати глоба. (Стандарт)

Прокурори влязоха показно в Столична община и в Общинска банка, целта на тази акция остава неясна. МВР, прокуратурата и общината не казаха по кое разследване се търсят улики. Появиха се и догадки, че става дума за стари дела за балите с боклук или пък за сигнал на миноритарния собственик на банката Христо Ковачки. По думите на зам.-председателя на общинския съвет Вили Лилков от ДСБ, полицията е поискала достъп до архива с документи за обществени поръчки. (Сега)

Цялото досегашно ръководство на Национална служба за охрана (НСО) изненадващо подаде оставка. Началникът на службата генерал Тодор Коджейков и заместникът му Калин Иванов са заявили напускането си в сряда. Нищо не е налагало напускането на служителите на НСО, именно в това се крие мистерията около подадените оставки. (Сега)

Print Friendly, PDF & Email