Снимка - 24 часа

Снимка – 24 часа

С декларация на парламента си Крим се обяви за независим. Документът се изисква за провеждането на референдум и евентуално последващо присъединяване на полуострова към Русия, предаде Интерфакс. Референдумът за статута на Крим е насрочен за 16 март. (24 часа)

На българо-турската граница, в района на Елхово, започна монтирането на оградна мрежа на второстепенна ограда и първи ред от спирала „Бруно”, съобщават от КСВ. Наред с това продължат дейностите по прочистване на линията на инженерното съоръжение от скали, храсти и дървета. Работи се при неблагоприятни климатични условия, става ясно от сведението за извършените дейности. (Security.bg)

Поредното мащабно и внезапно военно учение започна вчера в Русия, като този път на крак бяха вдигнати Въздушно-десантните войски (ВДВ). Проверката на бойната готовност, която ще продължи до петък, се провежда паралелно с маневрите в Украйна, уточнява НТВ. На крак в Русия са вдигнати 4000 десантчици, задействани са 36 летателни апарата от военно-транспортната и армейска авиация, съобщиха пред ИТАР-ТАСС от Министерството на отбраната (МО). (Монитор)

В няколко града в Турция се провеждат антиправителствени демонстрации, организирани във връзка със смъртта на 15-годишния Беркин Елван, получил нараняване на главата от изстреляна от полицията димна шашка по време на събитията около парка Гези, съобщи ИТАР-ТАСС. (Сега)

Бивш полицай от СДВР, подвизавал се с прякора Пацо, е даден на съд за участие в грабеж в центъра на София в края на ноември 2012 г
Спецпрокуратурата го обвинява, че е член на банда, подготвяла и обир на пощата в Пирдоп. До него обаче не се стигнало благодарение на тайно наблюдение на полицаи и на смелостта на Радослав Димов, служител на чейнджбюро, станал жертва на грабеж на малка уличка близо до столичния бул. „Дондуков“. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email