изтеглен файл (3)Домовите крадци в София пуснаха нова услуга – задигане на телевизор по избор на клиента. За да прескочат заложните къщи, които им изкупуват стоката по-евтино, апашите приемали поръчки от желаещи да си купят плазмен телевизор или лаптоп на половин цена. Посредник взимал заявките за размер на желания екран и когато извършителите попаднат на търсената големина или близка до нея, доставяли стоката на 50-60% от пазарната й стойност. В някои от случаите дори давали гаранция за уредите, ако в домовете открият документацията от магазина. Това съобщиха пред „Монитор” полицаи, разследващи домовите кражби в две от най-натоварените столичните районни. Само в едно от полицейските управленията от началото на годината има около 60 жалби за задигнати телевизори, а всеки ден всеки от служителите работи средно по 3-4 преписки за кражби. (Монитор)

 Има случайни и професионални престъпници. Случайните са малцинство. Животът им е законосъобразен, инстинктите – праведни. Внезапна страст, необмислено избухване, кратко отслабване на волята ги повлича към престъплението. Професионалните престъпници са мнозинството на затворническата популация, те са същинската престъпна класа. Това са закоравелите, непоправимите, рецидивистите. Това е голямото „бунтарско племе“, в което се смесват мизерията, невежеството, порокът, мързелът, алкохолизмът… (Труд)

Министерството на отбраната е на път да започне поредния спорен проект за 150 млн. лв., чийто резултат ще зависи изцяло от благоволението на изпълнителите – руската РСК „МиГ“. Става дума за модернизацията на изтребителите МиГ-29, чрез която ще се освободят честоти за внедряване на стандарта GSM-R за железопътния транспорт. Състоянието на изтребителите е плачевно, а от ръководството на бойната авиация са скептични относно успешното завършване на проекта. От ВВС дори са предложили като алтернативен вариант покупката на западен изтребител. (Сега)

16-годишен ученик е арестуван във Великобритания за „най-голямата кибератака на всички времена“. Младежът е хакнал холандската анти-спам група Spamhaus. Според данните действията му са довели до влошаването на качеството на интернет в части от Европейския съюз, съобщава сайтът Mashable. (24 часа)

 

Print Friendly, PDF & Email