Снимка - "Монитор"

Снимка – „Монитор“

Крадци полиглоти шетат из столичните молове, предупредиха от СДВР. Джебчиите, които владеят няколко западни езика, имат европейски вид и маниери и се движат в групички от по няколко души. Те са добре облечени и по нищо не се различават от останалите хора. Дори напротив. Много често техният вид и стил е по-добър от този на обикновените столичани, отишли да напазаруват нещо за празниците. (Монитор)

Алжирецът Салахедин бин Аладин, който нападна и наръга над 10 пъти студентката Виктория Христова, ще отговаря пред съда и за втори опит за убийство. Вчера Софийската градска прокуратура внесе в съда не един, а два обвинителни акта срещу 20-годишния чужденец. Обвиненията са четири – две за опит за убийство и две за въоръжени грабежи с нанасяне на телесни повреди. (Труд)

Новоизбраният шеф на Националната следствена служба (НСлС) Евгени Диков се обяви за законови промени, които да доведат до по-голямо натоварване на подчинените му. По думите му в момента един следовател успява да вкара в съда по половин дело годишно. „В тази законодателна уредба всичко зависи от добрите отношения с окръжния прокурор“, коментира Диков, визирайки, че обвинителите трябва да възлагат дела, но това рядко се прави. (Сега)

Засилено полицейско присъствие ще гарантира безопасността на гражданите по празниците.Това съобщи зам.- директорът на СДВР Младен Маринов. По думите му най-голямо внимание ще се обърне на районите, където има заведения и търговски центрове, тъй като там се очаква голямо струпване на хора. (Новинар)

Бум на телефонни измами се очаква в близките дни, когато огромен брой възрастни хора ще посрещат своите деца и внуци за празниците, предупредиха от полицията. Наглите мошеници, предимно от районите на гр. Левски, с. Ветово, Камен, Павликени, вече са започнали да кроят нови схеми за измами, като използват доверчивостта на пенсионерите, за да измъкнат спестяванията им. (24 часа)

 

Print Friendly, PDF & Email