Снимка - "Преса"

Снимка – „Преса“

Малко след 13.30 ч. лека кола се удари в сградата на турското посолство в центъра на София. Минути след това на място пристигнаха няколко полицейски коли. Автомобилът се удари от страната, където излизат автомобилите на дипломатическата мисия на Анкара в страната ни. Според МВР става въпрос за „самокатастрофирал шофъор“, който най-вероятно е загубил контрол над колата. Свидетел обаче разказа, че чул 35-годишният водач ът да казва пред служителите на полицията, че брат му бил убит в Турция и той забил колата си в посолството, за да отмъсти. Служителите на реда проверяват автомобила и за взривно устройство.  По първоначална информация няма пострадали. Сградата на посолството се намира на булевард “Васил Левски“. (Преса)

Днес в заседателната зала на ГД “Национална полиция” (бул. “Александър Малинов” №1) се проведе работна среща на служители на МВР, Столична община и представителите на частните охранителни фирми, които осъществяват пропускателния режим и охраната в училищата в София. Тема на срещата, която бе инициирана от главната дирекция, бе “Превантивната дейност и институциите в учебните заведения – предпоставка за сигурността, здравето и живота на децата”.  (Security.bg)

До март догодина прокуратурата ще внесе обвинителния акт за бомбата на летище “Сарафово”. Тогава се очаква на съд да бъдат пратени тримата съучастници на самовзривилия се при кръвопролитието атентатор. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров. (Труд)

  България е на път да се превърне в полигон за обучение на либийската армия.Между 5 хил. и 8 хил. военни може да пристигнат през следващите години, ако правителството приеме предложението за САЩ за съвместно обучение на либийските военнослужещи у нас. За предложението съобщи вчера министърът на отбраната Ангел Найденов.  Засега не е ясно каква ще е ползата за българската страна, освен наема, който ще получи за военната техника. Само тази година в България са проведени девет учения с участие на щатски военни. Последното – „Хвърлена ръкавица“, започна преди дни. По думите на министъра непреките ползи за страната ни от ползването на трите българо-американски бази през 2010 г. са били над 4 млн. долара, за 2011 – близо 6 млн., а за 2012 г. – 12 млн. (Сега)

Без грам време за отдих работеха днес пожарникарите от Областната служба „Противопожарна безопасност” Пловдив. Три екипа, които тъкмо потушиха огнения ад в Сопот, където горяха складове за гуми, още на връщане са били пренасочени към вилната зона на Хисар-„Воден камък”, предаде БЛИЦ. На помощ пристигнаха още няколко екипа от Хисар и Карлово. Огънят тръгна днес по обяд от сухи треви и навлезе в селището, където върлува в борова гора, лозови насаждения и плодни градини. (Новинар)

 

Print Friendly, PDF & Email