Снимка - "Монитор"

Снимка – „Монитор“

Украинските власти взимат крути мерки за обуздаване на ситуацията в Киев, като предислоцират вътрешни войски от Крим, а прокуратурата съставя списъци на протестиращите. За преместването на вътрешни войски на украинското министерство на вътрешните работи, дислоцирани в Крим, към Киев съобщи ръководителят на Кримското управление на командването на вътрешните войски Николай Балан, цитиран от украинската телевизия „1 плюс 1“. Балан не е уточнил каква е числеността на изпратените в Киев части, казал е само, че става дума за три подразделения, които имат задача да охраняват обществения ред, включително по време на масови събирания. (Монитор)

Турция и ЕС ще подпишат споразумение за реадмисия, според което Анкара ще бъде задължена да приема обратно гражданите на трети страни, проникнали нелегално през нейна територия в ЕС. В замяна турските граждани ще пътуват без визи в членките. Турският външен министър Ахмет Давутоглу съобщи, че споразумението ще бъде подписано на 16 декември в Анкара. (24 часа)

Минимум 54-55 млн. лева ще струва изграждането на защитно съоръжение по държавната ни граница с Турция, заяви зам.-министърът на вътрешните работи Пламен Ангелов, съобщава агенция „Фокус”. Към момента има решение за изграждане на такова съоръжение с дължина 30 км. в района на Елхово, което ще струва 6 млн. лева. Ако на базата на това се сметне колко ще излезе изграждането на защитни съоръжения по цялата граница сумата няма как да падне под 54 млн. в най-добрия случай. (Security.bg)

МВР е нарушило Закона за обществените поръчки (ЗОП) в 85% от случаите през последните 4 години, показа одит на Сметната палата за времето от 1 януари 2010 г. до 31 май т. г., т.е. по време на управлението на ГЕРБ и служебния кабинет. Заради нарушенията на ЗОП на МВР са съставени 60 акта. Докладът е внесен в парламента и изпратен в Агенцията за финансов контрол. (Сега)

 

Print Friendly, PDF & Email