Михаил Калашников

Михаил Калашников

Легендарният руски конструктор и създател на автомата „Калашников” Михаил Калашников приживе се разкаял за смъртта на хората, убити от неговото оръжие. Половин година преди кончината си той изпратил писмо до патриарх Кирил, в което споделил своите терзания, информира вчера в. „Известия”. (Монитор)

Палестинската терористична организация „Хамас“ изстреля 2 ракети от Ивицата Газа часове преди погребението на бившия премиер на Израел Ариел Шарон, съобщи АП. Те обаче не са паднали на израелска земя и не са предизвикали щети. Ракети, изстреляни от палестинските територии, в миналото са падали в района, където се намира имението на Шарон. Именно там той бе погребан. Шарон беше премиерът, който нареди Израел да се изтегли от Ивицата Газа след 38-годишно присъствие. Десет години след изпълнението на това решение то продължава да предизвиква спорове в израелското общество, тъй като според критиците е довело до увеличаване на насилието, след като „Хамас“ установи контрол над Газа. (Стандарт)

Експлозия е избухнала пред банковия клон на CIB в унгарската столица Будапеща рано тази сутрин, предаде АФП
Според очевидци взривът може да е причинен от колет, в който е била поставена бомба. От полицията заявиха, че няма пострадали хора при взрива. Фасадата на клона на CIB Bank е била повредена. Инцидентът е станал в централната част на Будапеща. (Труд)

Готвените изменения на Наказателния кодекс (НК) са направени в последния момент, заяви президентът Росен Плевнелиев по време на посещението си в Китай„Промените в Наказателния кодекс тепърва много внимателно ще бъдат изследвани от експертите и от правния съвет в президентската институция. Рано е да коментирам окончателно съдбата на този проект, както и позицията на президента по този въпрос, просто защото вие видяхте как в последния момент текстове се променят“, коментира държавният глава. (24 часа)

Италия започна обучението на първия контингент от 340 либийски военнослужещи, съобщи вчера Генералният щаб на италианската армия
. Либийците са пристигнали в края на миналата седмица в 80-и учебен полк, базиран в Касино, област Лацио. Там ще преминат курс за усъвършенстване на подготовката на ниво пехотен взвод с продължителност 14 седмици, съобщава в. „Либия хералд“. (Преса)

Print Friendly, PDF & Email