Снимка - "Преса"

Снимка – „Преса“

300 български военнослужещи ще отпътуват до дни за Афганистан в рамките на операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в азиатската държава (ISAF).Официалната церемония по изпращането на 16-та рота се проведе в центъра на Ямбол, участие в нея взеха министърът на отбраната Ангел Найденов, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов. (Преса)

След като застреля жена си и любовника й на паркинг във Варна, двойният убиец Петър Евтимов се обадил в полицията и си признал какво е направил. По телефона пред дежурния той заявил, че е убил жена си и любовника й и иска да се предаде. Преди да пристигнат униформените обаче, се застрелял в главата в гаража на необитаема сграда на ул. “Крепостна” 12. Куршумът влязъл през дясното му слепоочие и излязъл през тила му. (Монитор)

Разузнавателен борд ще бори кризите в страната. Идеята е две звена от топченгета и експерти да следят за проблемни ситуации и под ръководството на премиера да реагират бързо. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. „Разработен е проект за нов Закон за националната сигурност, с който да бъде създаден т. нар. разузнавателен борд, обясни той пред БНР. (Новинар)

350 полицаи от турската столица Анкара са уволнени или преназначени в други населени места, предаде Би Би СиТова стана с декрет на правителството на Реджеп Ердоган, публикуван в полунощ срещу вторник. На местата на отстранените посред нощ полицаи са били назначени основно служители от други градове. Някои от уволнените били преквалифицирани в катаджии. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email