Снимка - 24 часа

Снимка – 24 часа

Социалните мрежи са източник на много информация, която невинаги е достоверна. Екип от учени, сред които и българка, заедно с помощта на четири компании разработват софтуерна система, която да проверява данните в социалните мрежи, съобщи Би Би Си. Своеобразният виртуален детектор на лъжата се разработва от екип от специалисти в университета в Шефилд. (24 часа)

Нови модерни коли ще помагат на огнеборците в гасенето на пожари. За обновяването на родната пожарна ще бъдат осигурени 274 коли. 134 от тях са леки, същият брой са от среден клас, а 6 ще бъдат специализирани. Проектът се реализира по оперативна програма „Околна среда” и е на стойност 97 млн. лв. 85% от сумата ще бъде осигурена с европейски средства. Във вторник се осъществи първият етап от програмата, а огнеборците получиха ключовете за 67 нови пожарни коли. (Новинар)

В разгара на скандала с поскъпналия проект и избора на фирми за строежа на оградата с Турция във вторник вътрешният министър Цветлин Йовчев се дистанцира и прехвърли „горещия картоф“ на военните. Ден по-рано Министерството на отбраната (МО) обяви, че няма нарушения и се оправда за поскъпването с Гранична полиция. Според военните забавянето на оградата също се дължи на МВР, което сменило проекта. (Сега)

При невиждани мерки за сигурност започна делото за собствеността върху сградата на музея в Кърджали. Журналисти и свидетели бяха претърсени както на входа на Съдебната палата, така и пред залата. Отвън е спокойно, жандармеристи и полицаи са много повече от цивилните граждани. Адвокат Красимир Руев представлява мюфтийството. (Преса)

Print Friendly, PDF & Email