secutiry label on a t-shirtНа церемония, състояла се в заседателната зала на Българската стопанска камара в София бе представена “Пътна карта за развитието на частните услуги за сигурност” и бяха отличени призьорите в конкурса “Охранител на годината-2013″. Организатори на събитието бяха Българската камара за охрана и сигурност (БКОС), Българската стопанска камара (БСК) и Националната асоциация на фирмите, охраняващи с технически средства (НАФОТС) с медийното партньорство на портала (SECURITY.BG)

Все още съдебната поръчка, изпратена от българските разследващи до компанията производител на кечъра подслушвач в Лондон, не е получила отговор. Това съобщи вчера Върховната касационна прокуратура. Изпълнението обаче е особено важно, тъй като то трябва да даде отговор на въпроса дали с техниката, монтирана в крайслера, може да се подслушва. До изпращането се стигна, след като се разбра, че шефът в Специализираната дирекция „Оперативни технически операции“ (СДОТО) Радко Димитров е изтрил с отвертка паметта на кечъра. (Труд)

Нелегалните имигранти, които нямат основание да искат статут на бежанци у нас, да получават малка сума пари, ако се съгласят доброволно да се върнат по родните си места. Това е една от мерките, която предстои да се обсъжда за справяне с големия поток от чужденци, влизащи нелегално в страната ни, обяви вчера вътрешният министър Цветлин Йовчев. Вицепремиерът съобщи, че е изготвен проект за план със 7 точки срещу миграционната криза, който ще бъде предложен за одобрение на заседание на Министерския съвет. Основните задачи е да се ограничи броят на влизащите у нас бежанци и да се ускори принудителното извеждане от страната на имигрантите, които нямат основания да търсят статут на бежанци у нас. (Монитор)

Бандити обраха домовете на бившия вицепремиер в правителството на НДСВ Николай Василев и на украинския посланик Микола Балтажи. Двамата живеят на съседни улици в столичния квартал Бояна, а кражбите са станали почти по едно и също време. Затова се предполага, че една група е извършила обирите.
Апашките удари били извършени още на 28 октомври, научи „Преса“. Те не са отразени в полицейския бюлетин. (Преса)

Столичната полиция издирва Салахедин Бин Аладин във връзка с извършено тежко криминално престъпление на територията на столицата, съобщиха от МВР. Търсеният мъж е на 20 години, родом от Алжир. Хората, които имат информация къде може той да бъде открит, да позвънят на тел. 112 или да съобщят в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email