boqn-chukovЕкспертът Боян Чуков ще е новият секретар на Съвета по сигурността към Министерски съвет на мястото на досегашния Георги Кръстев, съобщи “Стандарт”, позовавайки се на правителствени източници. Инж. Боян Чуков е експерт по борбата с тероризма и бивш дипломат. Той бе външнополитически съветник и съветник по националната сигурност в кабинета на Тройната коалиция от 2008 до 2009 г. Има над 500 публикации на международни теми. Чуков владее френски, испански, руски, гръцки и английски език. Специализирал е в Института за политически науки в Париж. (Security.bg)

 Главнокомандващият на египетската армия Абдел Фатах ал Сиси се обърна към народа по държавната телевизия за да обяви свалянето на президента Мохамед Мурси. Преустановено е действието на конституцията, създаден е комитет за изготвяне на нов основен закон. Шефът на Конституционния съд е натоварен със задачата да създаде временно правителство. Не е посочена дата за бъдещи извънредни избори. (Сега)

Ген.-лейтенант Кирчо Киров, който 9 години оглавяваше Националната разузнавателна служба (НРС), присвоил 4,7 млн. лв., съставяйки над 1100 документа за несъществуващи разходи. Това съобщи говорителят на Военната окръжна прокуратура в София Елин Алексов. Ден по-рано Алексов внесе в съда обвинителен акт от 100 страници срещу ген. Киров. (Труд)

Полицай, участващ в охраната на протестите в София, е починал снощи в дома си, след като се е прибрал от дежурство. Негови колеги предполагат, че причините за смъртта му са умората и стресът от всекидневното натоварване, предаде БНР. От полицията в София потвърдиха информацията, но отказаха да уточнят причините за смъртта. Тази сутрин друг служител на столичната полиция е припаднал по време на протестите, като това не бил първият подобен случай в последните дни. (Преса)

Print Friendly, PDF & Email