Снимка - Монитор

Снимка – Монитор

Министърът на отбраната на Италия, Роберта Пиноти, обяви, че през следващите три години военните разходи на страната ще бъдат намалени с 3 милиарда евро. Спестените пари би трябвало да отидат за изпълнение на приоритетната правителствена програма за намаляване на данъците на по-бедните слоеве от населението и на промишлените предприятия. След като потвърди орязването на бюджета на военното ведомство, премиерът Матео Ренци посочи в телевизионно интервю, че икономиите няма да се отразят на международните ангажименти на страната в отбраната и на боеспособността на нейните въоръжени сили. (Монитор)

Военна техника ще рине боклуците в СофияСтоличният инспекторат ще получи товарачни и транспортни машини от военните поделения, за да се изчистят незаконните сметища, съобщиха от инспектората за „Новинар”. Голямото пролетно почистване в столицата тази година ще започне на 31 март, а официалното начало ще бъде дадено в парка „Заимов”. (Новинар)

“Тюлени” от военноморските сили на САЩ са превзели танкер със суров петрол близо до Кипър. Танкерът плава под флага на Северна Корея, но Пхенян отказва да поеме отговорност за него. Той бил натоварен в контролирано от бунтовници пристанище в Източна Либия, съобщи Пентагонът. “По искане на кипърските и либийските власти американски военни са поели контрола над танкера “Морнинг глори”. Преди дни съдът бил завзет от трима въоръжени либийци”, заяви говорителят на Пентагона адмирал Джон Кирби. (24 часа)

Сред българите, които притежават оръжие, може да има и психично болни. Същото важи за упражняващите професии, при които се изисква потвърждение от центровете за психично здраве, че съответният човек е в душевно равновесие. Това заяви пред „Труд“ д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ в столичния квартал „Курило“. Съмненията, които споделят и нейни колеги, се дължат на факта, че между структурите на психиатричната помощ в България няма изградена връзка, т.е. липсва електронна система, която да съхранява данните на пациентите, няма и регистър на лекуваните или лекуващите се. (Труд)

Print Friendly, PDF & Email