MWRМВР и охранителните компании ще работят съвместно, съобщава frognews. Вътрешното министерство ще излъчи служители, които на ниво областни дирекции и районни управления ще бъдат натоварени с взаимодействието с частните охранителни фирми. Ще бъдат и създадени процедури за правата както на полицаите, така и на частните охранители. (Security.bg)

Три столични трамвая са със спукани странични прозорци след стрелба най-вероятно с въздушна пушка. Щетите първоначално били забелязани по мотрисата от линия №8, която се прибрала след последните курсове в депото в столичния квартал „Банишора”. Практика било да се направи оглед на машината, преди да излезе отново на сутринта, и при инспекцията се установило, че 4-5 стъкла са пукнати. По-късно станало ясно, че част от страничните прозорци на още два трамвая, които се прибрали в депото, са за смяна, съобщи пред „Монитор” зам.-директорът на столичния електротранспорт инж. Иво Василев. За инцидента съобщил в полицията дежурният служител в депото малко след полунощ. (Монитор)

Патрули от доброволци пазят петричкото село Чучулигово от крадци гастрольори. От няколко дни кметският наместник Андон Карачоров организира екипи от по трима-четирима мъже, които да обикалят нощно време и да бранят домовете на хората. Идеята хрумнала на местния управник, след като битовата престъпност зачестила в региона, а преди две седмици неизвестин злосторници разбили жилище в Чучулигово, докато стопаните спят. (Преса)

Водещите технологични компании в интернет оповестиха вчера нови данни, показващи колко често правителството на САЩ им нарежда да му предоставят информация за потребители във връзка с тайни разследвания, отнасящи се до националната сигурност, съобщиха световните медии. Това са първите разкрития след твърденията на бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън за подобни практики. Те са направени, след като седмица по-рано американските власти по настояване на президента Барак Обама разрешиха да се публикува повече информация за следенето на техните потребители от разузнавателните служби на САЩ. (Сега)

Print Friendly, PDF & Email