изтеглен файлРентгените за ръчен багаж на пътниците, които показват какво е течното съдържание на различни по обем бутилки, вече са инсталирани на летище София, научи „Монитор” от свои източници. До няколко месеца в целия ЕС пасажерите ще могат да летят свободно с бутилка вода, с парфюми, с боза или с ракия, коментираха експертите.Забраната за носене на течности в ръчния багаж над 100 мл в една опаковка бяха наложени, след като бе разкрит заговор за взривяване на американски пътнически самолет чрез течна субстанция. (Монитор)

Заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов заяви, че СОД няма да бъде закрита, а ще бъде преструктурирана и ще бъде преустановена търговската дейност. Понастоящем СОД охранява два типа обекти – по договор и служебни. Тези, които са по договор са около 50 хиляди. Служебните обекти на МВР са около 30 хиляди. „Тази дейност няма да бъде закрита, ще бъде запазена, но ще бъде насочена към охрана на обекти, които са на ведомството. Няма да бъдат съкратени хора, те ще бъдат пренасочени към охраняването на обектите на министерството. Създадена е работна група, която да излезе с предложение за преструктурирането“, уточни още веднъж зам.-министърът. (Преса)

Вчера на телефон 112 в 15:06 часа е подаден фалшив сигнал за поставен взрив на летище “Сарафово“ в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Разград. Извършителят на действието е 44-годишен мъж от Разград. Той е задържан за 24 часа и е образувано досъдебно производство. (24 часа)

Стратегически преглед на сигурността и отбраната предвижда да направи ресорното министерство. До момента такъв в България не е правен, съобщи във Варна зам.-министърът на отбраната Иван Иванов, където се включи в честването на 134-ата годишнина от създаването на Военноморските сили. По думите му този процес ще отнеме поне две години в зависимост от организацията. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email