Снимка - novinar.bg

Снимка – novinar.bg

Безредиците в Истанбул взеха две нови жертви, след като демонстрант почина от раните си, а полицай умря от сърдечен удар по време на протестите, избухнали след смъртта на 15-годишния, Беркин Елван. В същото време премиерът Реджеп Ердоган заяви, че демонстрациите, избухнали след погребението на момчето, са недемократични и разкритикува протестиращите. (Новинар)

Всяка втора организация у нас е жертва на кибератака, съобщава technews.bg. 78% от бизнес организациите пък настояват да се създаде система за ранно реагиране на киберпрестъпления, сочи проучване на Международната академия за обучение по киберразследвания. Подобна система трябва да предлага няколко ключови услуги: ранно предупреждение за киберзаплахи; поддържане на бази данни относно осъществени кибератаки; информация за тенденциите в развитието на информационната сигурност; международно сътрудничество с цел превенция на кибепрестъпленията. (Security.bg)

7 станаха жертвите в Ню Йорк на силната експлозия, причинена от изтичане на газ, която срути две сгради в Източен Харлем завчера. Идентифицирани са едва 3 от жертвите. Възрастна жена и 15-годишно момче са в критично състояние. (24 часа)

“Съвместното учение на Военноморските сили на Република България, Румъния и САЩ, което се проведе в международни води югоизточно от Констанца, Румъния, завърши на 12 март“, съобщиха от Министерство на отбраната. От българска страна в съвместните плавания участва фрегата „Дръзки“ с командир капитан II ранг Георги Савов. От румънска страна се включиха „ROS REGINA MARIA“, „ROS BARBUNEANU“ и „ROS SEBASTIAN“, а от американска – ескадрен миноносец „USS TRUXTUN“. (Преса)

Първите шест американски изтребители F-16 от общо 12, които САЩ трябва да изпратят тази седмица в Полша, се приземиха във военната база Ласк, съобщиха полските медии. САЩ отговориха на искането на Варшава, която обезпокоена от развитието на положението в Украйна, поиска изпращането на бойна част на американските военно-въздушни сили, състояща се от 12 изтребителя F-16, транспортни самолети и 300 военни. (Сега)

Print Friendly, PDF & Email