SODМВР е уникална машина за пари – освен че разполага с над 1 млрд. лв. бюджет и редовно получава финансови инжекции от държавата, а доскоро и мащабни дарения, едновременно върти бизнес за милиони чрез свои фирми, от което за жалост положението му никак не се подобрява. Затова намерението на вътрешния министър Цветлин Йовчев министерството да се освободи от несвойствените си дейности – охрана, производство на регистрационни табели за автомобили, строителство, продажба на оръжие и боеприпаси, системи за наблюдение и др., изглежда логично. (Сега)

Броят на жертвите при сблъсъците в сряда в Египет достигна 525 души, обяви говорител на министерството на здравеопазването. Числеността на ранените също се увеличи до 3717 души, посочи говорителят Халед ал Хатиб, цитиран от АП. (Монитор)

„3С СОТ“ ООД – Бургас охранява английски телевизионни журналисти, които осъществяват репортаж от България. Телевизионният журналистически екип е от Канал 4, който е част от медийната група BBC. (Security.bg)

 Блокада на парламента не е български патент. Сблъсъци около законодателните органи на редица страни в Западна Европа са се случвали много преди инцидента с белия автобус край Народното събрание. (24 часа)

Задържаният за смъртта на Петър Алексов Борислав Балджийски излиза от ареста срещу парична гаранция от 5000 лева, реши днес състав на Софийски апелативен съд. Магистратите дадоха указания престъплението да се преквалифицира от умишлено убийство в убийство по непредпазливост поради „намеса на телесна повреда“. До момента е установено, че смъртта е настъпила от падането на жертвата, но засега има разминавания в доказателствата дали то е причинено от удар или спъване. (Новинар)

 Шефът на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ Валентин Божков е обвинен, че е допуснал корупционна схема сред подчинените си. Той е подведен под отговорност за неумишлена безстопанственост, а четирима служители на ведомството, които бяха арестувани заедно с него, както и дъщеря на началник в агенцията – в даване и получаване на подкуп. (Труд)

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email