Image_2129351_126Близо 100 души са изчезнали без следа, след като влакова композиция със 73 цистерни с петрол се преобърна и се взриви насред градче в Канада, предадоха световните агенции. Потвърдена е смъртта на 3-ма души, но опасенията са, че жертвите ще се окажат много повече. Целият център на градчето Лак Магентик с 6000 жители е изпепелен до основи. Повече от 2000 души са евакуирани. (24 часа)

Двама души загинаха, а 182-ма са ранени, след като южнокорейски самолет се разби и се превърна в огнено кълбо при аварийно кацане в Сан Франциско, предаде Ройтерс. 49 от пострадалите са в тежко състояние след катастрофата. Самолетът „Боинг-777“ на „Ашиана еърлайнс“ пристигал от Сеул. На борда му имало 307 души – 291 пътници и 16-членен екипаж. Машината за малко не успяла да достигне летището. Тя се ударила в насипа на брега, използван за удължаване на две от пистите. (24 часа)

Сключването на договори за дарения забрани със заповед вътрешният министър Цветлин Йовчев. Парични средства и материали могат да се приемат безвъзмездно от МВР само при изпълнение на международни договори, по които България е страна, както и по и съвместни проекти. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. (Монитор)

В компютърните стратегически игри има едно основно правило – не е толкова важно да победиш армията на противника бързо, а да положиш всички усилия, за да му вземеш ресурсите, с които я поддържа. Така хем противникът отслабва, хем ти ставаш по-силен. Успееш ли да направиш това, победата ти е в кърпа вързана и е само въпрос на време. (Сега)

Огнена война се вихри по Южното Черноморие в разгара на сезона. За 24 часа изгоряха две заведения. Морските вълци подозират, че икономически интереси седят зад палежите, които не секват от пролетта. Забравен включен фритюрник, пълен с олио, изпепели ресторант „Албатрос“ в центъра на Синеморец посред бял ден. (Стандарт)

Print Friendly, PDF & Email